EM-KVALAD!!

Foto: Venusta Pictures

Hej! Lite trött idag efter en väldigt lyckad helg på Hovdala International Horse Trials! Vi fixade vårt EM-kval och tog dessutom en 3:e placering i klassen! Såå nöjd :D

Torsdagen började med besiktning, det gick finfint trots att Cravall var lite väl på hugget..;) På fredag efter lunch var det dags för oss att göra vår dressyr. Han kändes riktigt fin på framridningen och vi höll nästan helt ihop det sen inne på banan! Han blev lite ostadig sen inne på banan men SÅ mycket bättre det kändes än vad det har gjort innan. Nu kom jag verkligen till ridning och han körde inte bara sitt race. 54,7 straff blev slutresultatet! Med tanke på att ingen i klassen kom under 51 straff så kändes det rätt okej ändå. 

På lördag eftermiddag var det dags för den superfina terrängen på Hovdala Slott. Så fantastiskt fint, varenda hinder var som ett konstverk. Det var väldigt rejäla hinder men otroligt välbyggt. Flera öppna oxrar bl.a och de hinder som var risade var riktigt höga! Men vilken runda han gav mig!! Var rätt tittig i början men kom igång fint sen. Hoppade riktigt bra! Var lite svårt att galoppera på i början bara för det var rätt så svängigt, man var inne på slottsgården och hoppade som tog lite tid. Sen på slutet var där två långa sega backar. Som såklart tog lite energi. Men trots att han blev trött så har han ett hjärta av guld och kämpar! Så i mål kom vi felfria på hinder med en del tidsfel, men det var ingen i klassen som var inom tiden utan den snabbaste var ca 25 sek över tiden. Så inför hoppningen låg vi 2:a :)

Söndag morgon var det dags för vetcheck igen. Gick riktigt bra, han kändes fräsch! Senare sen så var det dags för den avgörande hoppningen. Hoppningen är jag inte riktigt nöjd med... Jag red inte alls bra och såg verkligen inte distanserna i mellan åt. Men Cravall kämpade på och rättade mina misstag så gott han kunde! Två ner blev resultatet på en rätt svår bana ändå. Så det gjorde att vi trillade ner på en 3:e plats men vi fixade vårt EM-kval som var målet med tävlingen!! :) 

Prisutdelning var sen på eftermiddagen på Hovdala innan det var dags att bege sig hemåt, trötta men glada!

Tack hela organisationen kring Hovdala för superfina tävlingar! Tror verkligen det kommer kunna bli en av de bästa tävlingarna i Europa! och även ett stort tack till EHC Horsetrucks för att vi fick låna en av era fina lastbilar så jag och Michelle kunde sova i den. Känner någon för att köpa den lastbilen till mig så hör av er ;) det är verkligen så skönt att bo på plats, riktig lyx att bo i så fin lastbil!

Så nu när vi är EM-kvalade så väntar vi just nu på den officella EM-uttagningen. Vi är 8 kvalade men bara 6 st får åka! Borde bli officiellt om någon dag. Känns helt fantastiskt att vi efter 4,5 månad tillsammans lyckats kvala till EM! 
Detta inlägget blev väldigt långt såg jag nu hehe... Men nu är där nog snart lite mat på bordet sen ska jag sova!

// Klara

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS