Klara

Klara

EM - Klara & Miss Mara

Om Mig

Jag är född 1997 och är med i det svenska Young Rider (U21) landslaget i fälttävlan, varit med i Juniorlandslaget (U18) 2013-2015. Jag tog i juni i år studenten efter tre års distansstudier via Korrespondensgymnasiet inriktining ekonomi. 

Hästar har funnits i mitt liv i många år då min mamma har jobbat med hästar tidigare. Min första ponny fick jag vid fem års ålder och sen dess har jag inte varit en dag utan en häst i stallet. 

Vid sju års ålder började jag tävla i hoppning. Det var hoppning som gällde och var det jag ville satsa på. Stora drömmen har hela tiden varit att få rida SM och ha en plats i landslaget. Men då mina ponnyer inte hade den kapacitet som krävdes så började jag rida storhäst vid 13 års ålder efter att ha tävlat upp till och med nationell MsvB på ponny, varit med i elitallsvenskan m.m. 

När vi flyttade våra ponnyer till Össjö Gård februari 2011 så fick vi en fot in i fälttävlan. Efter att senare på året ridit någon fälttävan så var både jag och min syster inställda på att det var det här vi ville göra.

2012 debuterade jag och min dåvarande häst Bosyska CNC1* och fick sedan till 2013 en plats i Juniorlandslaget. Vintern 2012 tog jag även över Miss Mara som då var fem år.

2013 var målet med Bosyska Junior EM i Frankrike. Men tyvärr blev det inte som vi tänkte oss och Bosyska fick bara gå hoppning under hösten. Miss Mara tog jag från H100 klass till CIC1* under året. Vi red även vårt första SM med en 7:e placering. 

2014 var det stora målet även detta året Junior EM, fast denna gången i England och med Miss Mara. Även detta året så gick det inte helt enligt plan då första tävlingen för året resulterade i ett fall i terrängen och ambulanstur. Men vi kom tillbaka bättre än tidigare och tog oss till EM där vi blev bästa svenska ekipage med en 21:a plats. 

2015 blev mitt bästa år någonsin, med SM-guld och en 13:e placering på EM i Polen. Vi blev här bästa skandinaviska ekipage och fick även pris för bästa terrängritt. Vi tog även steget upp till 2* klass och kvalade till YR-EM. 

2016 började lite i nedförsbacke. Miss Mara lämnade mig i april efter en lång tvist med andra delägaren. Så säsongen började utan häst på rätt nivå. Men sedan så kom Cravall till mig och vi har ridit upp till 2* klass och har internationella placeringar i 1* klass! Samtidigt som mina yngre hästar jobbar sig uppåt i klasserna för att bli framtida mästerskapshästar. Vi har även flyttat till Löberöd under våren, där jag nu har ännu bättre träningsmöjligheter. 

Mitt stora mål är att rida OS 2020 och bli en del av världseliten.